De Afspraken App

De AfsprakenApp is een mobiele app die u kunt installeren op uw smartphone of tablet. De app informeert u op het juiste moment over afspraken, huiswerkopdrachten en praktijknieuws.

Automatische afspraakreminders 

U ontvangt vanuit de praktijk 24 of 48 uur van tevoren automatisch een reminder voor hun afspraak. Als U de app heeft geïnstalleerd op uw mobiel, krijgt U de reminder als pushbericht. Anders ontvangen U een SMS of e-mail als reminder. Daarmee hoeft U niet bang te zijn uw afspraak bij de fysiotherapeut te vergeten.

Reminders voor huiswerkopdrachten 

Naast de afspraakherinneringen zijn er ook reminders voor huiswerkopdrachten. Tijdens de behandeling kan de fysiotherapeut heel simpel een reminder instellen voor een huiswerkopdracht. De afsprakenapp is gekoppeld met de huiswerkoefeningen app. De fysiotherapeut kan een oefenprogramma voor u maken en een reminder in stellen wanneer u de oefeningen het beste kunt doen. Daarna ontvangt U reminders voor de huiswerkopdrachten op uw mobiel.

Resultaten van de huiswerkopdrachten 

Als U klaar bent met de huiswerkopdracht, krijgt U allereerst een motiverende boodschap van de therapeut te zien. Vervolgens wordt U gevraagd twee door de therapeut ingestelde vragen te beantwoorden. Dat kunnen vragen zijn over bv. pijnklachten of in hoeverre het doel van de behandeling bereikt is. Uw antwoorden worden getoond in een grafiek, die zowel door U als door de therapeut kunnen worden bekeken. De therapeut kan vervolgens een persoonlijk pushbericht naar U zenden en kan daarmee U op afstand coachen.

SMS-uitnodiging
Als U wordt ingeschreven voor een nieuwe behandeling, ontvangt de U via SMS een uitnodiging om de app te downloaden.

Aanmelden en afmelden doet de cliënt zelf
In de SMS-uitnodiging krijgt U een wachtwoord, waarmee U de app kan gaan gebruiken. U ontvangt dan afspraakreminders als pushbericht op uw mobiel. Aan- en uitzetten van deze berichten doet U zelf.
 Indien u geen gebruik wenst te maken van de app, ontvangt U automatisch afspraakreminders via SMS of e-mail. U kunt zelf kiezen voor SMS of e-mail. SMS is een effectiever middel, maar ook duurder. Overigens kan U zichzelf afmelden voor deze herinneringen via SMS of e-mail.