Huiswerkoefeningen op uw smartphone of tablet!

Binnen de fysiotherapie wordt gebruik gemaakt van huiswerkoefeningen. Huiswerkoefeningen maken onderdeel uit van de fysiotherapeutische behandeling en dragen voor een groot deel bij aan het herstel van de cliënt.

Incorrect uitgevoerde huiswerkoefeningen en het meegeven van verkeerde huiswerkoefeningen zorgen voor een vertraagd herstel. Dit vertraagde herstel zorgt niet alleen voor een lagere kwaliteit van de behandeling maar ook voor hogere kosten aangezien er door het vertraagd herstel meer behandelingen nodig zijn.

Huiswerkoefeningen.nl (HWO) zien wij als een antwoord hierop en zo willen we de kwaliteit van de fysiotherapeutische behandeling verhogen. Met HWO heeft U online toegang tot eigen uw huiswerkoefeningen, inclusief het aantal sets en herhalingen. De huiswerkoefeningen zijn eenvoudig en op elk apparaat af te spelen.

Hoe het werkt in een notendop.

HWO is een platform met duizenden instructievideo’s van oefeningen en biedt innovatieve online ondersteuning bij de behandeling van cliënten. In de praktijk blijkt het voor cliënten vaak lastig om alle oefeningen en de uitvoering ervan te onthouden. Terwijl dit juist belangrijk is voor het herstelproces. Online video’s bieden een gemakkelijk geheugensteuntje.

Met HWO stelt uw fysiotherapeut gemakkelijk en snel een oefenprogramma voor U samen. Zo heeft U alle oefeningen altijd en overal bij de hand en weet U precies wat belangrijk is bij de uitvoering. Op de printbare versie wordt de uitvoering van de oefening stap voor stap uitgelegd. Momenteel zijn er 8.000 oefeningen beschikbaar, waarvan maar liefst 4.500 in het Nederlands.